2013 m. lapkričio 2 d., šeštadienis



SVEIKI PUSRYČIAI

Pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis kadangi jis teikia mums energijos iki pietų, bei pažadina mūsų organizmą. Svarbu prisiminti jog kiekvieną dieną reikia pradėti stiklinę šalto vandens o vėliau, praėjus 10-20 minučių jau galima pusryčiauti:)

 Geriausiai pusryčiams tinka košė. Tai gali būti įvairiausios jūsų mėgstamos košės pagardintos šviežiais ar džiovintais vaisiais pvz:  avižų, bolivinės balandos, grikių, miežių, kukurūzų, laukinių arba rudųjų ryžių (tik ne baltųjų), o manų ir kvietinės košės geriau vengti, jos turi mažiausiai naudos).



Specialus receptas

Kaip išvirti avižių košę?

Mums reikės:
  •       70g avižinių drpsnių
  •       5g sviesto (vitaminas A)
  •       5g linų sėklų
  •     Mėgstamų šviežių bei džiovintų vaisių




Prie avižinių dribsnių pridedame linų sieklų ir užpilame juos šaltu vandeniu.
Puodą su vandeniu dedame ant kailentės ir laukiame kol užvirs.
Paskui 10 min verdame ant šiltos ugnies nuolat maišydami.



Prieš pateikiant pusryčius pagardiname kosę sviestu ir vaisiais;)




 Avižų košė reguliuoja cholesterolio kiekį  kraujyje ir padeda išvengti širdies ligų. Jos sudėtyje yra  baltymai, cinkas, geležis, magnis, antioksidantai, vitaminas B, vitaminas E Taip pat valgydami košės stiprinasi jūsų imuninę sistemą bei yra lengviau kovoti su infekcijomis. Labiausiai rekomenduojama valgyti sergantiems diabetu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą